skip to Main Content
office@poreskaprijava.rs

Sertifikaciono telo Halcom omogućava da se preko sajta izvrši poručivanje sertifikata, i to na link: https://www.halcom.rs/rs/proizvodi/sertifikati/narucivanje-fizicka-lica/

Prilikom popunjavanja zahteva korisnik upisuje mejl adresu na koju će stići instrukcije za plaćanje i narudžbenica, čiji overen primerak sa kopijom lične karte ili pasoša, korisnik dostavlja poštom ili lično na adresu Beogradska 39/3, 11000 Beograd.

Nakon izrade sertifikata, moguće je sertifikat preuzeti lično u sedištu Halcom-a (Beogradska 39/3, Beograd) ili će isti biti dostavljen na navedenu adresu prilikom popunjavanja zahteva. Sertifikat sa pratećom dokumentacijom (uključujući i aktivacioni kod – PIN) mora preuzeti ili mora biti isporučen isključivo fizičkom licu za koje je sertifikat izrađen.

Rok za izradu sertifikata je 2 radna dana, a u zavisnosti od kurirske službe, rok za dostavu je 2 do 5 radnih dana.

Cena kvalifikovanog elektronskog sertifikata na USB ključu iznosi 4.392 RSD, a rok validnosti sertifikata je 3 godine.

Česta pitanja:

Kreira se zahtev za izdavanje preko sajta na link https://www.halcom.rs/rs/proizvodi/sertifikati/narucivanje-fizicka-lica/. Postupak izdavanja je detaljno opisan ovde (klikni).

Rok za izradu sertifikata je 2 radna dana.

Sertifikaciono telo HALCOM izdaje sertifikate na USB ključu.

Rok validnosti sertifikata je 3 godine.

Potrebno je da podnesete zahtev za izdavanje novog sertifikata.

Svaki korisnik može da ima neograničen broj sertifikata.

Da, kvalifikovani sertifikat za elektronski potpis sa JMBG može da se koristi za rad na elektronskim servisima državnih organa.

Bez obzira na to da li je sertifikat korisniku izdat kao pripadniku pravnog lica ili kao fizičkom licu, kvalifikovani sertifikat za elektronski potpis sa JMBG može da se koristi za rad na elektronskim servisima državnih organa.

Back To Top
Pretraži